De mooiste duurzame merken @ Wanderwood.

De mooiste duurzame merken @ Wanderwood.

Duurzame kleding kopen, is om verschillende redenen een goed idee. Maar, wanneer is een item nu eigenlijk duurzaam en waar kan je deze kopen? Om jou een eind op weg te helpen, hebben we bij Wanderwood in Den Bosch de allermooiste, verantwoorde merken voor je uitgezocht. Op deze manier wordt het samenstellen van jouw duurzame garderobe ineens een stuk gemakkelijker.

Benieuwd naar de verhalen achter deze fantastisch fijne merken of datgene waar zij voor staan? In het blog van deze week vertellen je er met veel liefde meer over en lichten we een paar duurzame merken uit.

Pssst… meer weten over waarom het kopen van duurzame kleding een aanrader is? Lees dan ook onze vorige blog ‘Duurzame kleding kopen’.

Kings of Indigo

Kings of Indigo

Het toffe merk Kings of Indigo – dat ook wel bekend staat als Koi – is een Nederlands merk dat uitgesproken jeans van hoge kwaliteit produceert. De broeken van Koi zijn gemaakt van gerecycled en biologisch katoen én worden op een bewuste manier geproduceerd en vervoerd waardoor er zowel minder water wordt verbruikt als CO2 wordt uitgestoten.

De naam K.O.I. verwijst naar de Japanse karpervis. Deze zwemt tegen de stroming in en kiest dus niet voor de makkelijke, mainstream weg. De spijkerbroeken van Kings of Indigo hebben zowel een eigentijds als tijdloos design in combinatie met een perfecte pasvorm en zullen om deze reden een prachtige aanvulling zijn voor iedere kledingkast.

Thinking Mu

Helaas, maar waar. De kledingindustrie is één van de grootste vervuilende industrieën op aarde. Biodiversiteit gaat erdoor verloren en het is verantwoordelijk voor bodemdegradatie, waterverontreiniging en een flinke dosis CO2 uitstoot. Het merk Thinking Mu maakt tijdens de productie van haar kledingstukken ecologische keuzes en vermijdt bijvoorbeeld het gebruik van chemicaliën om zo de impact op het milieu te verkleinen.

Ben je op zoek naar T-shirts met fantastische fit en toffe grafische print, broeken waarin je figuur goed uitkomt of die ene heerlijke jurk die je naar allerlei gelegenheden aan kunt? De kans is groot dat jij jouw nieuwe favoriete kledingstuk in de collectie van Thinking Mu vindt.

armedangels

ArmedAngels

‘We are not here to make fashion. We are here to make a change.’ArmedAngels


De kleding van ArmedAngels is ontzettend tijdloos, maar toch trendy zodat je het vele jaren zult koesteren door het telkens op een andere manier te stijlen. In de collecties van het Duitse merk vind je allerlei soorten kledingstukken: van longsleeves tot mom-jeans en van jurkjes tot blouses. Bovendien zijn alle items gemaakt van de allerfijnste materialen, zoals biologisch katoen, ecovero en gerecycled denim. Het merk zet zich, met een deel van de winst die ze behalen, in voor allerlei goede initiatieven die bijdragen aan een betere toekomst voor de aarde. Een prettig idee wanneer jij van dit innovatieve merk een nieuw kledingitem scoort.

basic apparel

Basic Apparel

Het Deense merk Basic Apparel wil inspireren en het verschil maken door op verantwoorde wijze kleding te ontwerpen en tijdloze stijlen te creëren. Ze willen dat de productie en consumptie van kleding plaatsvindt zonder dat het onze planeet beschadigd. De ontwerpen zijn bedoeld om langdurig verliefd op te worden. Ze zijn niet bestemd als tijdelijke flirt. Op deze manier gooi je de items van het merk niet weg, maar blijft ze keer op keer opnieuw combineren en dragen; want zeg nu zelf… iets waar je veel liefde voor voelt, dat koester je. Een prachtige gedachte.


Meer informatie

Word je blij van het verhaal achter deze merken en ben je benieuwd naar de andere duurzame fashion brands die je bij ons tegenkomt?
Bekijk dan nu de collecties van al onze merken in onze webshop of kom gezellig langs in onze winkel – die zich in het leukste straatje van Den Bosch bevindt.

Mocht je na het lezen van onze blogs een glimlach op je gezicht krijgen, dan hebben we leuk nieuws. We plaatsen iedere maand namelijk een nieuw exemplaar over verantwoorde kleding, dus houd onze Instagram-pagina in de gaten wanneer je een seintje wilt ontvangen of schrijf je in voor onze Earth Friendly nieuwsbrief.

- Liefs Team Wanderwood

 

Tekst: Joyce van Vugt
 

Terug naar blog

Reactie plaatsen