Duurzame kleding kopen @ Wanderwood

Duurzame kleding kopen @ Wanderwood

Maar liefst vijftig items per jaar. Dat is wat de gemiddelde Nederlander jaarlijks aan kledingstukken koopt. Veel van deze items worden slechts een aantal keer gedragen of belanden zelfs ongedragen op een stapel achter in de kast waar de miskopen zich bevinden. Zonde! Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor de aarde. Want de productie van kleding behoort tot de vervuilendste industrieën ter wereld.

Puilt jouw kledingkast uit, maar…
Ligt het boordevol met miskopen?
Sta je er regelmatig voor en weet je niet wat je moet aantrekken?
Hangen er veel items in die hun pasvorm zijn verloren of waarvan de stof niet meer mooi is?
Duurzame kleding kopen, is dan een goed idee!


Waarom duurzame kleding kopen

1. Kleding van betere kwaliteit

De kleding van merken als ArmedAngels, Alchemist, Thinking Mu en Kings of Indigo wordt geproduceerd met duurzamere stoffen, zoals TENCEL, biologisch katoen, Ecovero en biologisch linnen. Dit zijn allemaal stoffen die – mits ze op de juiste manier worden gewassen – lang mooi blijven en de pasvorm is top. 

Trash Thinking Mu 

2. Bewuster kopen

Grote winkelketens die stunten met lage kledingprijzen en maar liefst vijftig collecties per jaar produceren… Hoewel de kleine prijsjes aantrekkelijk lijken, leiden ze ook tot impulsaankopen. En dat staat gelijk aan een hoge kans op een miskoop. De eerlijke prijzen van fairtrade mode zorgen ervoor dat je bewust nadenkt wanneer je een item koopt. Je koopt zo minder en bouwt aan een garderobe die je ook daadwerkelijk draagt.


3. Tijdloze kleding

Verantwoorde kledingmerken produceren slechts een aantal collecties per jaar. Vaak komen bepaalde items ook meerdere keren terug. De collecties van duurzame merken zoals Organic Basics, Basic Apparel en INTI Knitwear zijn ontworpen om tijdloos te zijn en jarenlang mee te gaan. Ze zijn niet trendgevoelig, al zijn ze wel helemaal van deze tijd.


4. Beter voor de aarde

Minder impact hebben op de aarde, dat is waar de verantwoordere merken naar streven. Ze kiezen bewust voor duurzame stoffen en laten de kleding op betere plekken produceren. Plekken waar de mensen onder goede omstandigheden werken en een eerlijk loon betaald krijgen.


5. Natuurlijke stoffen hebben vele voordelen

Wist je dat natuurlijke (biologische) stoffen vaak beter ventileren – waardoor je minder zweet – en minder toxisch zijn voor je gezondheid? Extra pluspunten om te kiezen voor kledingstukken die zowel duurzaam als natuurlijk zijn.

Non Toxic Denim


Wat leuk! Vertel me meer

Ben jij na het lezen van deze blog helemaal nieuwsgierig, enthousiast of vrolijk geworden en wil je graag meer van dit soort artikelen van ons lezen of meer weten? We posten iedere maand een blog én staan natuurlijk voor je klaar in onze winkel – die zich in één van de gezelligste straatjes van Den Bosch bevindt.

Tot ziens!
Liefs team Wanderwood

 

 

Tekst: Joyce van Vugt

Terug naar blog

Reactie plaatsen