Duurzame Regenjassen bij WanderWood

Duurzame Regenjassen bij WanderWood

Wat een zomer! Volop hebben we met z’n allen genoten, onszelf in fijne - duurzame – items gehuld en geflaneerd. Met een zonnebril op de neus, een luchtige jurk en stoere sandalen hebben we een aantal goddelijke maanden achter de rug.
Helaas kan dit zonnige weer natuurlijk niet eindeloos duren. Het is september, hier en daar valt er weer een bui en ook de temperatuur daalt gestaag. Maar, is er dan ook nog iets leuks te vertellen of storten wij nu enkel een bui aan minder positieve berichten over je heen?

Jazeker, dat eerste! Bij de herfst hoort namelijk een nieuwe collectie en bij Wanderwood hebben we de afgelopen maand dan ook ontzettend veel, warme, duurzame en óók praktische kleding binnengekregen. Van die items die je op vele verschillende manieren kunt dragen en waarvan je jarenlang plezier hebt. Zoals de regenjassen van het merk MAIUM. Wij vielen er – toen we ze de allereerste keer zagen – direct voor én niet alleen, omdat ze er ontzettend fashion uitzien.MAIUM | IN HET KORT

MAIUM is een Nederlands merk dat is opgericht door twee vrienden uit Amsterdam. Terwijl de mannen zich door de hoofdstad verplaatsten, zagen zij regelmatig veel mensen in regenkleding. Niet opvallend met minstens 130 regendagen per jaar, maar wat hen wel opviel was de uitstraling en de functionaliteit ervan. De regenjassen zagen er niet inspirerend uit en eigenlijk kreeg je er, helemaal op de fiets, nog steeds een nat pak van. Zo ontstond het idee voor het maken van een innovatieve, moderne regenjas.

MAIUM mixt techwear met mode. De movement is verbonden aan duurzaamheid en een bewuste levensstijl. Het merk streeft naar een betere wereld door duurzame kleding te produceren en doet dit op een verantwoorde manier. Zo worden de regenjassen van gerecyclede plastic flessen gemaakt. In 2020 waren het maar liefst één miljoen hergebruikte flessen en voor 2025 verwachten ze dat dit aantal groeit tot vijf miljoen op jaarbasis. Daarbij produceert het bedrijf niet in overvloed om zo overproductie te voorkomen en ook de uitverkoop wordt vermeden.

* Alle jassen van het merk MAIUM zijn getest door ware slecht weer-experts en ze geven 1 jaar garantie op de regenjas.

MAIUM REGENJAS ORIGINAL 

Het absolute kenmerk van een MAIUM-regenjas? De ritsen aan de zijkant. Aan beide zijden van de jas is een rits verwerkt. Al lopend houd je deze gesloten, maar stap je op de fiets of scooter dan is het tijd voor een mini-transformatie. Open de ritsen en voilà; een fietsponcho! Een natte pantalon, jeans of panty hoort hierdoor definitief tot het verleden. Zo wordt door een plensbui heen fietsen ineens een stuk minder onaangenaam.

Kenmerken: de jas heeft een hoge kraag, zodat regen niet via de hals naar binnen sijpelt en ook kan je jouw mond en neus erachter verschuilen. De jas is verkrijgbaar in de kleuren army, smoked paprika en blue gray. De MAIUM-regenjas original is gemaakt van 66 gerecyclede PET-flessen.

Pssst… heb jij het snel koud? Combineer de MAIUM-regenjas met de MAIUM-bodywarmer. Koukleumen zit er – als jij je in deze combi hult - echt niet meer in.

Bekijk de Maium Regenjas Original 

 

 

MAIUM BODYWARMER 

Een toffe, eigentijdse look? Je creëert het door een bodywarmer over een trui of hoodie te dragen. Een bodywarmer is ideaal op droge dagen waarbij het eigenlijk ietwat te warm is voor een winterjas, maar te koud voor een zomerjack. Waarom wij groot fan zijn, dat moge duidelijk zijn. Het ziet er namelijk niet alleen modern en tegelijkertijd tijdloos uit, je kunt het ook nog eens voor een lange periode dragen. In de herfst is het een op zichzelf staand mouwloos jack en in de winter draag je het onder een winterjas, mantel of regenjas.


Bekijk de MAIUM bodywarmer.

Op de hoogte blijven

Helemaal enthousiast geworden van onze blog(s)? Volg @Wanderwood_denbosch op Insta, zodat jij maandelijks een melding krijgt wanneer we een nieuw exemplaar plaatsen. Vind jij het merk MAIUM helemaal leuk en/of zou je graag meer duurzame kleding bekijken? In onze webshop vind je onze uitgebreide en zorgvuldig samengestelde collectie, bestaande uit de allermooiste verantwoorde merken.

Lekker in het echt komen winkelen, dat kan natuurlijk ook. Je vindt onze winkel in het gezelligste straatje – Snellestraat - van Den Bosch, midden in het centrum.

Tot ziens! Liefs team Wanderwood.

Tekst: @joyce.van.vugt / Tekstatelier

Terug naar blog

Reactie plaatsen