duurzaam merk Bask in the Sun

Nieuwe duurzame kledingmerken bij WanderWood

Sun is shining, weather is sweet! Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en dat zorgt voor een flinke dosis positiviteit en vrolijkheid. Bij Wanderwood lopen we deze dagen sowieso met een extra grote glimlach op ons gezicht, want wij hebben onze winkel recentelijk verbouwd. De boetiek ziet er bovendien niet alleen qua indeling en uitstraling anders uit; we hebben ook de voorjaarscollectie met liefde opgehangen en uitgestald én die bestaat uit een aantal heerlijke, nieuwe duurzame kledingmerken waarover we je graag meer vertellen.


Bask in the Sun | Duurzame mannenkeding

 Een goede sweater, fijn T-shirt met print of een luchtige blouse met perfecte fit. Het herenkledingmerk Bask in the Sun blinkt erin uit. Dit Franse mannenkledingmerk ontwerpt minimalistische kledingstukken met een subtiel detail, zoals een print, tekstje of streepje dat net even anders is dan anders. De kleding wordt onder eerlijke omstandigheden in Portugal geproduceerd en is gemaakt van duurzame materialen die vrij zijn van giftige stoffen.

Bekijk hier de collectie van Bask in the Sun.

bask in the sun herenkleding

SKFK | Spaanse elegantie

Het Spaanse merk SKFK, dat vroeger bekend stond onder de naam Skunkfunk, is afkomstig uit Bilbao en heeft als slogan: make a difference. Hoe zij dat aanpakken? Door op de eerste plaats enkel duurzame materialen, zoals Tencel, hennep, linnen en biologisch katoen te gebruiken. Daarnaast hebben zij een prachtig initiatief om de kleding te recyclen. Draag je de kledingstukken van dit merk niet meer, dan kun je deze op diverse punten – tot op heden helaas alleen in Spanje – inleveren. De materialen worden vervolgens door jonge designers hergebruikt.

Al het katoen dat het merk in haar kleding verwerkt, is afkomstig van kleine boeren in India. SKFK betaalt een eerlijke prijs voor de stof en legt bovendien het samenwerkingsverband voor een jaar vast. Zo weten de boeren waar ze aan toe zijn en dat neemt een groot stuk financiële onzekerheid weg.

Bekijk hier onze collectie van SKFK

jumpsuit SKFK

Komodo 

Mensen op een stijlvolle en duurzame manier kleden. Komodo ziet het sinds 1988 als haar plicht. De kledingindustrie heeft veel negatieve impact op het milieu en het merk vindt het niet meer dan logisch om haar collecties op een respectvolle wijze voor de natuur tot stand te brengen. 


Alle items worden van ecologische materialen – in kleine fabrieken in Azië – gemaakt. Ze worden geproduceerd door kleermakers die in vaste dienst, onder goede omstandigheden, werken en een eerlijk loon ontvangen. Komodo laat de kleding bewust in landen als Nepal en Indonesië maken, omdat zij werkgelegenheid wil creëren. Het merk werkt al sinds de jaren tachtig met veel dezelfde familiebedrijven in Kathmandu en Bali samen. Een warme gedachte. 

Bekijk hier onze collectie van Komodo

jumpsuit komodo

Genesis sneakers 

Wat een snoepjes! Dat is wat de unisex sneakers van Genesis zijn. Het merk produceert sportieve stappers, gemaakt van duurzame, gebruikte materialen die van over de gehele wereld afkomstig zijn. Zo is het canvas in de schoenen van gerecyclede, militaire plunjezakken gemaakt en de zolen van natuurlijk kurk en de veters van PET-flessen. Hoe cool is dat? 


Genesis steunt met de opbrengst verschillende goede doelen die bijdragen aan het behoud van de aarde, zoals One Earth – One Ocean. Het vooruitstrevende merk wil zo een extra steentje bijdragen en iets goeds doen voor het milieu en de oceaan. 

Bekijk hier onze selectie sneakers van Genesis

genesis vegan sneakers

Dedicated 

 Een Zweeds streetwear-merk dat zich inzet voor betere werkomstandigheden en een kleinere ecologische voetafdruk; het is de missie van de Dedicated. In 2006 besloot een groepje vrienden om een duurzaam kledingmerk te starten waarbij er alleen verantwoorde materialen met een lage impact op het milieu zouden worden gebruikt.


Al het biologisch katoen dat door dit hippe, urban merk wordt gebruikt, is GOTS-gecertificeerd, zodat je er zeker van bent dat er geen giftige chemicaliën zijn toegepast. Daarnaast werken ze enkel met gecertificeerde leveranciers en gaan regelmatig bij de fabrieken en ateliers langs om zo de arbeidsomstandigheden te controleren en waarborgen.

De collecties bestaan uit allerlei fijne items, zoals comfi sweaters, shorts en tops in zowel neutrale kleuren als fijne prints. Bij Wanderwood vind je ook beachwear – bikini’s en zwembroeken – van dit verfrissende merk.

Bekijk hier onze collectie van Dedicated

t-shirt Dames dedicatedT-shirt heren Dedicated


Meer informatie

Word jij enthousiast van duurzame kleding, woonaccessoires en verzorgingsproducten?
Ga je een dagje shoppen in Den Bosch?
Kom dan langs in onze boetiek. Onze collectie is met veel liefde en zorg samengesteld en bevat de allermooiste items; voor zowel mannen als vrouwen.

Houd jij aan het lezen van onze blogs altijd een happy-feeling over?
Blijf je graag op de hoogte blijven van de laatste Wanderwood weetjes, nieuwigheden en acties?
Schrijf je in voor de Earth Friendly Nieuwsbrief en volg ons op Instagram @wanderwood_denbosch.

Ben jij nieuwsgierig naar onze collectie duurzame kleding? Bliek dan in onze webshop. Kom je liever in het echie rondsnuffelen? Je vindt ons in de Snellestraat op nummer 14. Tot snel!

Liefs Team Wanderwood


tekst: Tekstatelier / Joyce van Vugt 

Terug naar blog

Reactie plaatsen