earth day bij WanderWood

EARTH DAY | Waarom is Earth Day belangrijk?

Earth Day, Every Day bij WanderWood

Op 22 april, over de hele wereld, vieren we de planeet waarop we leven, werken en spelen. Earth Day is niet alleen een dag om de schoonheid van de natuur te vieren, maar ook een moment van reflectie over hoe we de aarde kunnen beschermen en behouden voor toekomstige generaties. Bij Wanderwood zijn we gepassioneerd over duurzaamheid en willen we onze inzet voor de planeet delen, niet alleen op Earth Day, maar elke dag van het jaar.

Waarom is Earth Day belangrijk?

Earth Day herinnert ons eraan dat onze planeet kostbaar is en dat het onze collectieve verantwoordelijkheid is om voor haar te zorgen. Van het verminderen van plasticvervuiling tot het beschermen van bedreigde diersoorten, er zijn talloze manieren waarop we onze impact op het milieu kunnen verminderen. Earth Day biedt een gelegenheid om deze inspanningen te versterken en wereldwijd bewustzijn te creëren over de urgentie van milieubescherming.

Onze Verbintenis tot Duurzaamheid bij Wanderwood

Bij Wanderwood geloven we in het belang van duurzaamheid in alles wat we doen. Van onze producten tot bedrijfsvoering streven we ernaar om een positieve impact op de planeet te hebben. Hier zijn een paar manieren waarop we ons inzetten voor duurzaamheid:

  1. Eco-vriendelijke materialen: We vind je alleen materialen die zowel duurzaam als milieuvriendelijk zijn, zoals gerecycled en biologisch katoen, Linnen en Ecovero. Op deze manier verminderen we onze ecologische voetafdruk. Ga naar onze duurzame stoffenguide

  2. Herbebossing: We geloven sterk in het belang van herbebossing. Door punten te sparen bij WanderWood kun je twee bomen planten met 200 punten. Lees meer hierover. Hierdoor we kunnen bijdragen aan het behoud van biodiversiteit en het tegengaan van klimaatverandering.

  3. Bewustmaking: We streven ernaar om bewustwording te creëren over milieuproblemen en oplossingen te bieden voor onze klanten. Door middel van educatieve inhoud zoals tips & tricks via Social Media en advies te geven in onze winkels, moedigen we mensen aan om deel te nemen aan de strijd voor een duurzamere toekomst.

6x manieren hoe jij de aarde kunt helpen:

Jij kunt ook een verschil maken op Earth Day en elke dag daarna. Hier zijn een paar eenvoudige manieren waarop je kunt bijdragen:

  • Neem vaker de fiets of het openbaar vervoer ipv de auto.
  • Steun duurzame merken en producten die milieuvriendelijk zijn.
  • Neem deel aan lokale opruimacties om de natuurlijke schoonheid van je omgeving te behouden.
  • Plant bomen en ondersteun herbebossingsprojecten om de biodiversiteit te bevorderen.
  • Educeer jezelf en anderen over milieuproblemen en zoek naar manieren om duurzamer te leven.

Samen voor een Duurzame Toekomst

Earth Day herinnert ons eraan dat we allemaal deel uitmaken van een groter geheel en dat onze acties impact hebben, zowel lokaal als wereldwijd. Bij Wanderwood zijn we vastbesloten om onze planeet te beschermen en te koesteren, en we nodigen jou uit om met ons mee te doen op deze reis naar een duurzamere toekomst. Laten we samenwerken om de wereld een betere plek te maken voor ons allemaal.

Kom jij 16 mei ook naar ons Duurzame Event? Voor meer info klik hier.

Happy Earth Day!

Met vriendelijke groet,

Het Wanderwood Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen